Siyonist İşgal Rejmi, Batı Şeria Bölgesinde 430 Yeni Yerleşim Birimi İnşa Etmeyi Planlıyor…

  • 30 Ocak 2015
  • 781 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Rejmi, Batı Şeria Bölgesinde 430 Yeni Yerleşim Birimi İnşa Etmeyi Planlıyor…

Siyonistlere ait bir sivil toplum kuruluşu (NGO) olan Kudüs Karasal Gözlemevi (Terrestrial Jerusalem) tarafından bugün (30 Ocak Cuma) kamuoyuna açıklanan bir bilgiye göre işgal hükümeti Batı Yaka’nın işgal altındaki bölgelerine yahudi göçmenler için 430 yeni yerleşim birimi inşa etmeyi planlıyor.

Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) Kudüs Karasal Gözlemevi Başkanı Daniel Siedmann’a dayanarak yayınladığı habere göre işgal hükümeti Batı Yaka bölgesindeki mevcut yahudi yerleşim merkezlerinden dördünde genişleme programı uygulayarak tedrici bir şekilde bu yahudi yerleşim birimlerini inşa programını uygulamayı planlıyor. Bu amaçla yeni yerleşim birimleri inşa programını sinsice devreye sokma hesapları yapıyor.

İşgal rejimi Batı Yaka bölgesinde sürekli yeni yerleşim birimleri inşa etmek suretiyle yahudi varlığını artırmaya ve işgal alanını genişletmeye çalışıyor. Bu işgal ve genişleme programını uygularken de Filistinlilere ait arazileri zorla gasp ediyor ve bu arazilerin sahiplerini bölgeyi terk etmeye zorlamak için muhtelif yollara başvuruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.