Siyonist İşgal Zindanlarında Tutuklulara İşkence Şiddetlendirilmiştir

  • 04 Aralık 2014
  • 1.020 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Zindanlarında Tutuklulara İşkence Şiddetlendirilmiştir

Filistinli esirler merkezi araştırma enstitüsü, işgal rejimi zindanlarında Filistinli esirlere yönelik işkence girişimlerinin şiddet kazandığını bildirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Filistinli Esirler Hukukunu Araştırma Enstitüsü Müdürü Fuat Hafeş işgal rejiminin esirlere işkence konusunda 200 ayrı taktik kullandığını bildirdi.

Öte yandan hukuk merkezlerinin verdiği bilgiye göre, şu anda Siyonist işgal zindanlarında özel bakıma muhtaç 21 esir var. Uygulanan hukuksuzluklarla ihmaller onların sıkıntılarını daha da artırıyor.

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi bugün (3 Aralık Çarşamba) yayınladığı raporda, işgal rejiminin bedenen ve zihnen engelli olan insanları cezaevlerinde tutmasının en basit insani değeri gözetmediğini gösterdiği gibi, bu uygulamanın uluslararası sözleşme ve anlaşmalara da aykırı olduğunu ifade etti.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle bugün bir rapor yayınlayan merkez, esirlerin zor koşullarda soruşturma geçirdikleri gibi, ağır işkencelere uğradıklarını, bunun akabinde yakalandıkları hastalıklarda da tıbbi ihmale maruz kaldıklarını ve bunların sonucu olarak da bir çoğunun engelli durumuna düştüğünü belirtti.

Hukuk çevrelerine seslenen merkez, zindanlarda tıbbi hizmetten mahrum bırakılan özel ihtiyaç sahibi esirlerin serbest bırakması için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.