Siyonist İsrail 6 haftada 404 Filistinliyi yerlerinden etti

  • 22 Şubat 2016
  • 685 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail 6 haftada 404 Filistinliyi yerlerinden etti
Terör rejimi İsrail güçlerinin, son altı haftada Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda 400’den fazla Filistinliyi evlerinden ettiği bildirildi.

İngiliz basınına göre, BM insani yardım işleri koordinatörü Robert Piter, 1 Ocak ila 15 Şubat arasında 283 Filistinlinin evinin işgal güçlerince tarih edildiğini ve 219’u çocuk olmak üzere 404 Filistinlinin evsiz kaldığını bildirdi.

Piter, bu gelişmeyi tehlikeli olarak nitelerken, siyonist İsrail rejiminin bu şekilde yayılmacı ve sultacı siyasetlerini sürdürmek istediğini ve bundan dolayı İsrail’den bu siyasetlerini durdurması gerektiğini bildirdi.

(Bu arada terör rejimi İsrail polisi dün (21 Şubat Pazar) Kudüs’te Filistinli iki çocuğu Şufat Mahallesi yakınlarından geçerken tramvayı taşladıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

İşgal radyosu, tramvayı taşlayan çocukların sorguya çekilmek üzere götürüldüklerini, yolculardan bir yerleşimci kadının saldırı nedeniyle şok yaşadığını fakat tedaviye ihtiyaç duymadığını bildirdi.

Kudüs İntifadası’nın başından bu yana işgal güçleri Filistinli birçok genci ve çocuğu tramvayı taşladıkları veya bıçaklama eylemi girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına aldı.)

Öte yandan İşgal güçlerinin dün (21 Şubat Pazar) Gazze Şeridi’nin orta kesiminde Filistinlilere doğru otomatik silahlarla ateş açtığı ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.