Siyonist İsrail Başkonsolosu: Türkiye ile Anlaşmaya Varılması Çok Uzun Sürmeyecek

  • 10 Mayıs 2016
  • 882 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Başkonsolosu: Türkiye ile Anlaşmaya Varılması Çok Uzun Sürmeyecek

İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye’deki Yahudi Cemaati’nin yayın organı Şalom Gazetesi’ne konuştu.

Başkonsolos Cohen İsrailli sanatçı Ester Rada’nın sahne aldığı resepsiyonda davetlilere yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Anlaşmaya varılması için bir ya da iki görüşme daha olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Türk siyasetinin bir geçiş yaşadığı şu günlerde 22 Mayıs’ı da beklememiz gerek. Başbakan ve beraberinde kabinede değişiklik olacaksa, bunlar netleşmeli.

Öte yandan müzakere sürecini genel olarak olumlu ve umut verici bulduğumu söylemeliyim. Bu sebeple anlaşmaya varılması çok da uzun sürmeyecek.

19 Mart’ta İstiklal Caddesindeki terör saldırısı iki ülke arasındaki işbirliğinin ne denli derin olabileceğini gösterdi. Türkiye’de başta siyasi yetkililer olmak üzere yerel polis, valilik ve hastaneler ellerinden gelen yaptılar. Öyle ki, 24 saatten kısa bir sürede hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenazelerini defnedilmek üzere İsrail’e ailelerine ulaştırmış olduk. Bu gece aramızda olan Vali Yardımcısı’nın da bana katılacağını düşünüyorum. Bu talihsiz olay iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme için ne denli uygun bir zemine sahip olduğunu gösteriyor. İsrail ve Türkiye tarih boyu, son birkaç yıl hariç daima iyi ilişkiler içinde olmuşlardır. Bizler zamanında çok kuvvetli stratejik ve askeri bağlara sahip iki ülkeydik. Şahsen bu ilişkilerin tekrardan devam edeceğini umuyorum. 22 Mayıs’ta yeni hükümetin kurulması ardından müzakereler tekrar başlayacak ve iki ülke arasında anlaşmaya varılacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.