Siyonist İsrail Güçleri Askeri Tatbikatı Bahane Ederek Köy Halkını Evlerinden Çıkardı

  • 12 Kasım 2016
  • 920 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Askeri Tatbikatı Bahane Ederek Köy Halkını Evlerinden Çıkardı

Siyonist işgal güçleri askeri tatbikat yapacağını bahane ederek Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Tamun beldesinin doğusundaki Atuf Ovası’nda bulunan Er-Ra’s El-Ahmer köyünde halkı evlerini terk etmeye zorladı.

Muhabirimize bilgi veren Er-Ra’s El-Ahmer sakinlerinden Raşid Bişarat, işgal güçlerinin Pazar ve Pazartesi günü yapacağı askeri tatbikat nedeniyle halktan bu iki günde çadırlarını ve evlerini terk etmelerini istediğini söyledi.

Bişarat yaptığı açıklamada, zaman zaman yapılan askeri tatbikatların köy halkını evlerini terk etmek durumunda bıraktığı gibi, tarım alanlarıyla, meyve ağaçlarına, mera ve çevreye de zarar verdiğini hatırlattı.

Siyonist işgal güçlerinin sürekli tatbikatlarına sahne olan bölgede yaşayan bedeviler yazın uzun süre sıcakta, kışın da soğukların altında kalmaya zorlanıyorlar. Maddi hasarlarının ise haddi hesabı yok.

İşgal rejimi bedevi köyleri sakinlerini bazen tehdit ederek ve bazen de hayat dayanaklarından mahrum bırakarak evlerini ve yurtlarını terk etmeye zorluyor. Yüzlerce Filistinli bedevi aile işgal askerlerinin tehdidi alında yaşamlarını sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.