Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 36 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 31 Temmuz 2017
  • 861 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 36 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (31 Temmuz Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlar sırasında 36 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, Batı Yaka’da aranan 16 Filistinlinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanlar arasında halk direnişi eylemlerine katıldığı için arananların bulunduğunu öne sürdü.

Bildiride ayrıca Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı’nda biri İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi iki Filistinlinin, kentin doğusundaki Ebu Dis beldesinde de bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal ordusunun bildirisinde ifade edildiğine göre, işgal güçleri Cenin’in güneybatısındaki Ya’bed beldesinde bir kişiyi, Kalkiliya kentinde iki kişiyi ve Ramallah’ın batısındaki Şebtin köyünde de bir kişiyi gözaltına aldı.

Bildiride ayrıca işgal güçlerinin Beytlahim’in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı’nda iki genci, El-Halil’in kuzeyindeki Surif ve Sair beldelerinde de iki kişiyi, Beyt Ula beldesinde üç genci ve El-Halil kentinde de iki kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Kudüs kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında en az 25 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

İşgal güçlerinin Selfit’in kuzeyindeki Kefel Haris beldesine baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptığı ve dört kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kefel Haris’te gözaltına aldığı kişileri sorguya çektikten sonra sabah saatlerinde serbest bıraktığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.