Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka’da Yaptıkları Baskınlarda Hamas Liderini Tutukladı

  • 11 Kasım 2016
  • 997 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka’da Yaptıkları Baskınlarda Hamas Liderini Tutukladı

Filistin halkını sindirmek için baskı ve baskınlarına devam eden işgal güçleri Batı Yaka’da düzenledikleri baskınlarda Hamas’ın Batı Yaka’daki liderlerinden Nadir Savafita’yı tutukladılar.

Bugün (11 Kasım Cuma) sabah erken saatlerde Cenin’deki evine baskın yapan işgal güçleri, evde arama yapıp etrafı dağıttıktan sonra Şeyh Nadir Savafita’yı (45) tutukladılar.

Savafita’nın eşi muhabirimize yaptığı açıklamada, çok sayıda işgal askerinin evlerini basıp barbar bir şekilde evi didik didik aradıklarını, eşyaları dağıttıktan sonra eşini tutukladıklarını söyledi.

Daha önce işgal rejimi zindanlarında 13 yıl kalan ve defalarca Abbas güçleri tarafından tutuklanan Hamas lideri Savafita, Tubas’ta Çalışma Bakanlığında müdürü olarak çalışıyordu ve iptal edilen seçimlerde de Tubas Belediye Başkan adayıydı.

Diğer taraftan Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Ya’bed beldesine sabah erken saatlerde giren işgal güçleri üniversite öğrencisi Mecd Be’cavi’nin evine baskın yapıp, eşyalara zarar verdikten sonra kendisini tutukladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.