Siyonist İsrail Güçleri Filistinli Kadınların Gösterisine Saldırdı, 134 Kişi Yaralandı

  • 04 Temmuz 2018
  • 1.742 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Filistinli Kadınların Gösterisine Saldırdı, 134 Kişi Yaralandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma Yüksek Heyeti’nin dün (3 Temmuz Salı) Gazze kentinin doğusunda düzenlediği ve birlerce Filistinli kadının katıldığı barışçıl gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu 134 kişi yaralandı.

Binlerce Filistinli kadın Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Dönüşe ve Ablukayı Kırmaya Doğru Filistinli Kadınlar” etkinliği için bugün ikindi saatlerinde Gazze kentinin doğusundaki Melike askeri alanı yakınlarında toplandı.

Filistinli kadınların toplanıp etkinliğin başlamasıyla birlikte sınırda konuşlanan işgal askerlerinin kadınlara ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Gösteri sırasında işgal güçlerinin gazetecilere de saldırdığı, gazeteci Sair Ebu Riyaş’in başına ve gazeteci Zeki Avadallah’ın da boynuna göz yaşartıcı bomba isabet etmesiyle yaralandığı kaydedildi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri sırasında şehit düşen kadınların aileleri adına konuşan şehit sağlık görevlisi Razan En-Neccar’ın annesi, Filistin halkının özgürlüğe kavuşuncaya kadar şehitlerin yolunda yürümeye devam edeceğini söyledi.

Şehit sağlık görevlisinin annesi, işgal güçlerinin gerçeklerin üzerini örtmek için gazetecileri ve sağlık görevlilerini hedef aldığını, göstericilere ateş açarak onları haklarını talep etmekten vazgeçirmeye çalıştığını ifade etti.

Hamas Hareketi Kadın Kolları sözcüsü ise yaptığı konuşmada, bedeli ne olursa olsun dönüş hakkından vazgeçmeyeceklerini belirterek, insan hakları örgütlerinden işgal güçlerinin cinayetlerini durdurmak için harekete geçmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.