Siyonist İsrail Güçleri Filistinli Vatandaşın Evini Askeri Kışlaya Dönüştürdü

  • 26 Şubat 2016
  • 844 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Filistinli Vatandaşın Evini Askeri Kışlaya Dönüştürdü

İşgal güçleri bugün (25 Şubat Perşembe) Ramallah kentinin batısındaki Harbesa El-Misbah köyünde inşaat halindeki bir binayı adeta askeri kışlaya dönüştürdü.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ali Hüseyin Derrac isimli Filistinlinin Yahudi yerleşimcilerin kullandığı 443 nolu caddeye bakan evine baskın düzenleyerek inşaat halindeki evi güvenlik bahanesiyle kışlaya çevirdiğini belirtti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Said Harfuş ve Iyad Harfuş’un bölgedeki evlerini 15 gündür askeri kışlaya çevirdikten sonra dün akşam evlerden ayrıldığını bildirdi.

Bu arada, işgal güçleri Beytlahim vilayetine bağlı El-Hıdır beldesinin güneyindeki Ummu Rukbe bölgesinin girişini bu akşam demir kapıyla kapattı.

Filistin Wafa Haber Ajansı, Irkçı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komitesi El-Hıdır koordinatörü Ahmed Salah’a dayanarak verdiği bilgide, işgal güçlerinin girişteki beton blokları kaldırarak yerine iki metre yükseklikte demir kapı taktığını bildirdi.

Salah, bölgenin girişinin kapatılması nedeniyle vatandaşların Ummu Rukbe ile El-Hıdır beldesi arasında çok uzun mesafeler kat etmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.