Siyonist İsrail Güçleri Kudüs ve Batı Yaka’da Güne Yine Baskın ve Tutuklamalarla Başladı

  • 29 Şubat 2016
  • 691 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Kudüs ve Batı Yaka’da Güne Yine Baskın ve Tutuklamalarla Başladı

Siyonist işgal güçleri Filistin’in Batı Yaka ve Kudüs bölgelerinde güne yine Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyerek ve tutuklamalar gerçekleştirerek başladı.

Baskın ve tutuklamalarına henüz ortalık aydınlanmadan, gece karanlığında başlayan işgal güçleri Batı Yaka’nın Nablus şehrinde ve bu şehrin doğusunda yer alan Beytu Furik beldesinde şafak sökmeden gerçekleştirdikleri baskınlarda altı kişiyi gözaltına aldılar. Baskınların zırhlı araçlarla takviye edilmiş silahlı güçler tarafından ve esirlerin naklinde kullanılan nakliye araçları kullanılarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Baskın öncesinde de gece yarısından itibaren Nablus’un çevresinde askerî kontrol noktaları oluşturulduğu ve bu noktaların havadan bir helikopterle izlendiği haber verildi.

Batı Yaka’nın güneyinde yer alan El-Halil’de de işgal güçleri yine şafak vakitlerinde El-Celde ve Haretu’ş-Şeyh mahallelerine baskınlar düzenlediler. Bu baskınlarda Said Sidr isimli 12 yaşında bir çocukla Şadi Asım El-Heşlemun isimli 23 yaşında bir genci gözaltına aldılar.

El-Halil’in kuzeyindeki Surif mahallesine düzenledikleri baskında da iki genci gözaltına aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.