Siyonist İsrail Güçleri, Kudüs’te İş Yerlerini Yıktı

  • 19 Mayıs 2015
  • 706 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri, Kudüs’te İş Yerlerini Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (19 Mayıs Salı) erken saatlerde, işgal altındaki Kudüs kentinin Silvan beldesindeki Es-Sal’a Mahallesi’nde henüz inşaat halindeki bazı iş yerlerini yıktı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi (QPress), işgal güçlerince yıkılan ve toplam alanı 250 metrekareyi bulan dükkanların Enes Kerame isimli Filistinliye ait olduğunu bildirdi.

Yıkım işleminin gece karanlığında başladığını ifade eden QPress, işgal güçlerinin kalabalık bir şekilde bölgeyi kuşattığını, yıkım işlemine sabah namazından önce başladığını ve yıkımın güneşin ilk ışıklarıyla birlikte sona erdiğini söyledi.

Yıkım sonrası Silvan beldesinde öfkenin hakim olduğu, işgal güçlerinin dün de Silvan beldesi merkezindeki El-Bustan Mahallesi’nde birçok yıkım kararı tebliğ ettiği ifade edildi.

İşgal yönetimi, Kudüs’teki Filistinli nüfusunu azaltmak amacıyla Filistinlileri evlerini ve işyerlerini yıkarak göçe zorluyor. Filistinlilere kasıtlı olarak inşaat ruhsatı vermeyen işgal belediyesi, Filistinlilerin yaptığı evleri ve işyerlerini de ruhsatsız oldukları bahanesiyle yıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.