Siyonist İsrail Güçlerinin Kabatya Beldesine Yönelik Kuşatması Devam Ediyor

  • 05 Åžubat 2016
  • 865 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçlerinin Kabatya Beldesine Yönelik Kuşatması Devam Ediyor

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin şehrinin güneyindeki Kabatya Beldesi üzerindeki kuşatma devam ederken, dün (4 Şubat Perşembe) gece sabaha doğru birçok eve baskın yapan işgal güçleri ev sakinlerine tehditler savurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine açıklamalarda bulunan yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, bugün sabah erken saatlerde beldeyi kuşatan işgal güçleriyle belde sakinleri arasında özellikle belde girişinde ve Şehitler Bulvarında başlayan çatışmalar yoğunlaştığını ve Cenin’in çevresindeki gençlerin de Kabatya gençlerine destek vermek için beldeye geldiklerini ifade ettiler.

Kahvehaneler bölgesi olarak bilinen noktada mevzilenen işgal güçlerine karşı koymaya çalışan gençlere saldıran işgal güçlerinin, gençleri uzaklaştırmak için gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandıkları belirtildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskınlarına maruz kalan Zekarine ve Cebel El-Damuni mahallelerinde de yoğun çatışanların yaşandığını söylediler.

Kaynaklar ayrıca, terör estirerek evlere giren ve evlerde karışıklık çıkaran işgal askerlerinin ev sakinlerini tehdit ettiklerini, belde gençleri tarafından bir daha eylem yapılırsa toplu cezalandırmalara başlayacakları tehditlerini yenilediklerini ifade ettiler.

Kudüs’te meydana gelen üç eylemi gerçekleştiren gençlerin Kabatya’dan oldukları iddiasıyla işgal güçleri üç gündür beldeyi kuşatma altında tutuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.