Siyonist İsrail güçlerinin saldırısında 20 Filistinli yaralandı

  • 17 Şubat 2018
  • 1.173 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail güçlerinin saldırısında 20 Filistinli yaralandı

Siyonistlerin Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde terör rejimini protesto eden Filistinlilere saldırısında en az 20 Filistinli yaralandı.

ABD başkanı Trump’ın 6 aralık tarihinde Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak açıklamasının ardından başlayan ve 11. haftaya giren Öfke Cuması’nda dün de siyonist İsrail ve ABD aleyhtarı sloganlar atıldı. Siyonist güçlerin Filistinlilere silah ve göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu en az 20 Filistinli yaralandı.

Bu arada Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal güçlerinin toprağa ve kutsal mekânlara karşı tecavüzlerine karşı direnişin seyirci kalmayacağını belirterek, direnişin de bu konuda söyleyeceği sözünün olduğunu ifade etti.

Hamas hareketi yaptığı açıklamada Kudüs’te direnişi sürdüren ve kutsal mekânlar için nöbet tutan Filistin halkını selamlayarak, topraklarını ve kutsallarını savunmaya devam etmelerini istedi.

Hamas’ın yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada “Kudüs halkı Kudüs’ün içinde ve çevresinde nöbet tutarak direnişin en güzel örneğini sergiledi. Arap ve İslam halklarının bu konuda sözlerini söylemeleri ve Kudüs’teki halkımıza şehrin İslamî kimliğini hedef alan kirli planlara karşı durması için onları her yönüyle desteklemeleri gerekir. Trump Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul ettiğinden beri her münasebette büyükelçiliği Kudüs’e taşıyacağını ifade etmektedir. Buna paralel işgal rejimi de daha önce talan ettiği Kudüs’ün demografik ve coğrafik yapısını değiştirmek için köklü çalışmalar yapmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Hamas hareketi Filistin halkına çağrıda bulunarak, Kudüs intifadasını sürdürmesini, bu tecavüzlere karşı her türlü yol ve yöntemi kullanmasını, işgalcinin Kudüs’ün yutulur bir lokma olduğu düşüncesini dağıtmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.