Siyonist İsrail: Hizbullah’ın Müdahale Etmesinden Korkuyoruz

  • 12 Nisan 2018
  • 1.389 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail: Hizbullah’ın Müdahale Etmesinden Korkuyoruz

Siyonist Rejim yetkilileri, Amerika liderliğinde Suriye’ye karşı çoklu savaşa, Hizbullah’ın katılmasından duydukları endişeyi dile getirerek, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın bu savaşa katılma izni vermemesini umut ettiler.

Siyonist Rejim bakanları daha önce Suriye hükümetini devirme uyarısında bulunmasına rağmen, bu rejimin üst düzey güvenlik yetkilileri Hizbullah’ın bu olaya katılması konusunda endişeliler.

Bu yetkililer Maariv Gazetesine şu ifadelerde bulundu: ‘Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Amerika liderliğindeki Suriye’ye karşı çoklu savaşa, Hizbullah’ın katılmasına izin vermemesini umut ediyoruz.’

Bu yetkililer ayrıca şunları söyledi: ‘Biz savaş cephelerinin genişlemesini istemiyoruz. Eğer Suriye’ye saldırı gerçekleşirse, Nasralllah şunu bilmelidir ki, onun sonu da Esad’ınkinden farklı olmayacaktır ve çok büyük bedeller ödeyecektir.’

Bu açıklamalar, Siyonist Rejim askeri ve güvenlik yetkililerinin son günlerde açık bir şekilde, İran’ın Suriye’ye karşı düzenlenecek olan çoklu saldırıya cevap vermesi halinde, Esad hükümetini devirme uyarısında bulundukları bir durumda gerçekleşti.

Siyonist Rejim 8 Şubat’ta Humus eyaletindeki T4 olarak anılan Tifur Üssüne füze saldırısı düzenledi.  Suriye Savunma Bakanlığı konu ile ilgili olarak, Siyonist Rejimin iki F-15 savaş uçağının 8 füzeyi Humus’taki T4 Üssüne fırlattığını açıkladı. Bu füzelerden 5’i, Suriye hava savunması tarafından hedef alındı ama 3 füze hava üssüne isabet etti. Bu füze saldırısının ardından en az 14 kişi şehit oldu.

Aynı zamanda daha önce de Amerika liderliğinde bazı ülkeler, geçen hafta Duma şehrine düzenlenen kimyasal saldırı bahanesiyle Suriye hükümeti mevzilerine saldırı planı hazırlığında olduklarını açıkladılar.

Teröristler geçen hafta pazar günü kimyasal gaz kullanarak Şam’ın doğusunda bulunan Duma şehrine saldırı düzenlediler. Bu saldırıda yaklaşık 100 kişi öldürüldü ve yüzlerce kişi de yaralandı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlı da salı günü, Ceyş’ül İslam teröristlerinin ve Özgür Suriye Ordusunun kimyasal gazlar kullanarak Şam’ın doğusundaki Duma şehrine saldırı planlarının olduğu konusunda uyarmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, teröristlerin uluslararası toplumun duygularını kışkırtma ve Suriye hükümetini vatandaşlarına saldırmakla suçlama peşinde olduğunu ve aynı zamanda bu saldırıyı teröristlerin batılı ve Arap müttefiklerinin kullanabileceklerini vurguladı.

Suriye Hükümeti 2013 yılında Rusya’nın iş birliği ve Amerika ve Birleşmiş Milletler gibi bazı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların gözetimi altında bütün kimyasal silahlarını imha etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.