Siyonist İsrail Hükümeti Bugün Ezanın Yasaklanması Önerisini Tartışacak

  • 13 Kasım 2016
  • 912 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Hükümeti Bugün Ezanın Yasaklanması Önerisini Tartışacak

Siyonist işgal hükümetindeki, yasa tasarılarıyla ilgilenen bakanlar komitesinin bugün (13 Kasım Pazar) haftalık toplantısında, işgal altındaki bölgelerde ezanın yasaklanmasıyla ilgili bir yasa önerisini tartışacağı bildirildi. Hükümetin ilgili bakanlar komitesine Arap beldelerinde ve sahil şehirlerinde gürültüye neden olduğu için hoparlörlerle ezan okunmasının yasaklanmasını isteyen bir yasa teklifi sunulmuştu. Öneri, bakanlar komitesi tarafından uygun görülmesi durumunda işgal devletinin parlamentosu olan Knesset’e sunulacak.

Hoparlörlerle ezan okunmasının yasaklanmasını isteyen yasa tasarısı önerisi Yahudi Evimiz Partisi’nin milletvekili Moti Yogev tarafından sunulmuş ve bazı sağcı milletvekilleri de destek vermişti.

Yasa önerisinde hoparlörlerle okunan ezanın İsrail vatandaşlarını rahatsız ettiği ve çevre kirliliğine neden olduğu iddiası gerekçe olarak gösterilmişti. Öneri İsrail polisine bu şekilde ezan okuyanları sorgulama, hakkında suç duyurusunda bulunma ve gerek gördüğüne maddi ceza uygulama yetkisi verilmesini istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.