Siyonist İsrail Mahkemesi Aişe Rabi’nin Katilinin Serbest Bırakılmasına Karar Verdi

  • 15 Mayıs 2019
  • 938 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Mahkemesi Aişe Rabi’nin Katilinin Serbest Bırakılmasına Karar Verdi

İşgal altındaki Lud şehrinde bulunan Merkez Mahkemesi dün (14 Mayıs Salı) verdiği kararla Filistinli Aişe Rabi adlı kadını şehit eden katilin serbest bırakılmasına hükmetti. Ancak katilin yarına kadar gözetim altında tutulacağı bildirildi.

Siyonistlere ait medya organlarında mahkemenin, savcılığın cinayetle ilgili olarak verdiği bilgiler ile Filistinli bayan şehit Aişe Rabi’nin otopsisi sonucu elde edilen bilgiler arasında çelişkiler bulunmasını gerekçe gösterdiği belirtildi.

Siyonistlere ait Walla haber sitesinin yayınladığı habere göre Ebu Kebir’deki Adli Tıp Enstitüsü doktoru Hein Kogel’in sunduğu raporun incelendiği mahkeme oturumunda rapordaki bilgilerin değerlendirildiği ve raporda; Rabi’nin kafasında görülen yaraların iddianamede belirtildiği şekilde bir kaya atma ile oluşabilecek yarayla uyuşmadığının belirtildiği ifade edildi.

Walla sitesinin haberine göre, başsavcılığın talebi üzerine başsavcının sunduğu temyiz talebinin incelenmesi için suçlanan kişinin serbest bırakılması işleminin yarına kadar ertelenmesine karar verildi.

İsrail haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre savcılık ve polis suçlanan kişi (16 yaşında) aleyhindeki iddialarında şehit Rabi’nin arabasına atılan kayada bulunan DNA örneğine dayandılar.

Olayla irtibatlı oldukları düşünülen dört kişi ise daha önce serbest bırakılmış ve ev hapsine mahkûm edilmelerine karar verilmişti.

Savcılık iddianamesinde henüz 16 yaşında olan şahsın Rabi’nin aracına doğru iki kg ağırlığında kaya attığı belirtiliyor. İddianamede ayrıca saldırının Arap düşmanlığından kaynaklanan ırkçı düşünceyle gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

İşgal yönetiminin iç istihbarat örgütü Şabak saldırıyla ilgili olarak Batı Yaka’nın kuzeyindeki bir yahudi yerleşim merkezinde bulunan dini okulda okuyan beş genci tutuklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.