Siyonist İsrail Ordusunun Rafah’a Düzenlediği Hava Saldırısında İki Filistinli Şehit Oldu

  • 09 Şubat 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Ordusunun Rafah’a Düzenlediği Hava Saldırısında İki Filistinli Şehit Oldu

İşgal ordusunun bu sabah (9 Şubat Perşembe) erken saatlerde Rafah’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında iki Filistinli şehit oldu ve beş kişi de yaralandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rafah kenti sakinlerinden 24 yaşındaki Hüsam Hamid Es-Sufi ile Gazze kenti sakinlerinden 38 yaşındaki Muhammed Enver El-Ekra’ın işgal ordusunun Mısır-Gazze Şeridi sınırına düzenlediği hava saldırısında şehit olduğunu, saldırıda beş kişinin de yaralandığını söyledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal ordusu Mısır sınırında bulunan bir tünele hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların hepsinin tünelde çalışan işçiler oldukları, Rafah’taki Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi’ne kaldırıldıkları belirtildi.

Rafah’a düzenlenen hava saldırısı, Mısır’ın Sina Yarımadası’ndan işgal altındaki Ummu’r-Raşraş “Eilat” kentine düzenlenen füze saldırısından birkaç saat sonra gerçekleşti.

İşgal ordusu sözcüsü dün akşam Mısır topraklarından Eilat kentine doğru dört füze atıldığını, Demir Kubbe savunma sisteminin füzeleri engellediğini, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını ve maddi hasar meydana gelmediğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.