Siyonist İsrail Polisi, Mescid-i Aksa’da 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 25 Mayıs 2015
  • 666 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Polisi, Mescid-i Aksa’da 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Yahudi yerleşimci grupları “Tevrat’ın İnişi” bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye devam ederken, işgal polisi bu sabah (25 Mayıs Pazartesi) Mescid-i Aksa’da beş Filistinliyi gözaltına aldı.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, işgal güçleri Kusay Dendis, Muhammed Heşlemun, Taha Şevahine ve Ebu Bekir Eş-Şiymi’yi Es-Silsile Kapısı’nda ve Nizam Ebu Rumuz isimli genci de El-Esbat Kapısı’nda hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına aldı.

Haberde, Yahudi yerleşimcilerden oluşan üç grubun sabah saat 09:00’a kadar işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği ve Mescid-i Aksa’da bulunan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösterdiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin Es-Silsile Kapısı’ndan çıkarken Mescid-i Aksa’da bulunan cemaate yönelik kışkırtıcı davranışlarda bulunduğu bildirildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Babu’l-Amud’da Filistinli 3 genci, Silvan beldesinde dört genci ve El-İseviyye beldesinde de 3 genci gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.