Siyonist İsrail rejimi büyükelçisi: Trump İsrail’in güvenliği için çok iyi

  • 11 Kasım 2016
  • 815 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail rejimi büyükelçisi: Trump İsrail’in güvenliği için çok iyi

Terör rejimi İsrail’in Amerika’daki büyükelçisi Deni Danon, ABD’nin yeni başkanı Trump ve ekibinin İsrail’e karşı taahhütlerine bağlı olduğunu belirterek, Trump’ın İsrail’in güvenliği için de çok iyi olduğunu söyledi.

Siyonist rejim büyükelçisi, Trump’ın siyaset sahnesine gelmesine temasla, Trump’ın İsrail aşığı biri olduğunu ve onun bu sevdasının onu Beyaz Saray’a taşıdığını söyledi.

Danon, Amerika ve İsrail ilişkilerinin çok güçlü olduğunu  belirterek, Trump’ın başkanlığı döneminde İsrail ve ABD ilişkilerinin geleceği konusunda  hiç bir kaygı taşımadıklarını  söyledi.

Trump, ırkçı rejim İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 25 Eylül’de gerçekleştirdiği görüşmede, seçimleri kazanması halinde Amerika Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını söyledi.

Kudüs Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şeyh Ekrem Sabri de, Trump’ın bu açıklamalarına tepki göstererek, Amerika Başkanlık seçimleri adayının bu sözünün uygulanmasının tehlikeli olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Şeyh Ekrem Sabri konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde Amerika Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma sözü, Birleşmiş Milletler ‘in Kudüs’ün işgal altındaki bir şehir olduğunu belirten uluslararası kararlarına aykırıdır ve böyle bir şeyi Siyonist Rejim de yapmaz.

Öte yandan Hamas İslami Direniş Hareketi de Amerika Başkanlık seçimlerinin sonuçlarına tepki göstererek, ‘Filistin halkının acısı ve ıstırabı ve davası devam etmektedir ve bu, Amerika’nın çeşitli hükümetlerinin Siyonist Rejim lehine taraflı politikalarının bir sonucudur’ açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.