Siyonist İsrail Rejimi Filistinlilerin Topraklarına Sular Göndermeye Devam Ediyor

  • 24 Ocak 2020
  • 607 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejimi Filistinlilerin Topraklarına Sular Göndermeye Devam Ediyor

Gazze’deki Tarım Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre İsrail işgal rejimi yağmur sularını kontrol için inşa etmiş olduğu barajların kapaklarını açarak biriken suları Gazze’deki Filistinlilerin topraklarına göndermeye ve bu bölgedeki toprakların sular altında kalmasına neden olmaya devam ediyor. Filistin Tarım Bakanlığı işgal yönetiminin söz konusu kapakları açma ve Gazzelilerin topraklarının üzerine sular gönderme işlemlerini artık neredeyse gündelik hale getirdiğini dile getirdi.

Tarım Bakanlığı bugün (23 Ocak Perşembe) yaptığı basın açıklamasında işgal yönetiminin yağmur sularını kontrol altına almak ve sel basmalarını önlemek amacıyla yaptığı barajların kapaklarını açarak biriken suları Filistinlilerin arazilerinin üzerine göndermeye devam ettiğini belirtti.

Bakanlığın açıklamasında söz konusu baraj kapaklarının açılmasının Filistinlilerin arazilerinde büyük hasara neden olduğu ve ekili alanlardaki tarım ürünlerinin büyük miktarlarda zarar gördüğü ifade edildi.

İşgal yönetimi önceki haftalarda da muhtelif zamanlarda söz konusu baraj kapaklarını açarak suları Gazze bölgesindeki ekili tarım arazilerinin üzerine göndermek suretiyle büyük hasara ve maddi zayiata neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.