Siyonist İsrail Rejimi Gazze Sınırındaki Sağlık Çadırına Saldırdı: 1 Şehid 705 Yaralı

  • 14 Nisan 2018
  • 949 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejimi Gazze Sınırındaki Sağlık Çadırına Saldırdı: 1 Şehid 705 Yaralı

Siyonist İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi’nde ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerine devam eden Filistinlilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırına göz yaşartıcı gazlarla saldırdığı bildirildi.

Filistinliler, Toprak Günü’nün 42’nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor.

Eylemin üçüncü cumasına “Bayrak Cuması” adını veren Filistinliler gösterilerini sürdürürken, İsrail askerleri de saldırılarına devam ediyor.

İsrail ordusu, Han Yunus sınırındaki eylemcilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırını, dronelara yerleştirilen göz yaşartıcı gazlarla hedef aldı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in sağlık ekiplerini hedef alması kınandı. Açıklamada, sağlık personelinden 10 kişinin atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Saldırı sebebiyle sağlık ekiplerinin çalışmalarının sekteye uğradığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada İsrail askerlerinin Han Yunus sınırındaki eylemlere müdahalesinde 25 Yaşlarındaki İslam Herzellah adlı Filistinli şehid oldu. Aralarında söz konusu 10 sağlık personelinin de bulunduğu 705 kişinin göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile yaralandığı kaydedildi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.