Siyonist İsrail Rejimi, İnfaz Ettiği Filistinlilerin Organlarını Çalıyor

  • 26 Aralık 2015
  • 1.029 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejimi, İnfaz Ettiği Filistinlilerin Organlarını Çalıyor

Filistinli hukukçularla şehit yakınları, işgal rejiminin infaz ettiği Filistinli gençlerin cesetlerini bir kaç hafta elinde tuttuğunu ve organlarını çaldığını belirtti.

Şehit yakınlarıyla hukukçular, işgalcinin teslim ettiği cesetlerin derhal defnedilmesini şart koşmasının bu iddiaları desteklediğini savunuyor.

Filistinli ailelerden bazıları bu şartı kabul etmezken bazıları da şehitleri teslim alıp, otopsi yapılmadan defnetmeyi kabul ediyor.

Birçok şehit ailesi, kendilerine yakışır bir törenle şehitlerini gömmek istediklerini belirterek, işgalcinin şartlarını kabul etmiyor ve dolayısıyla cesetleri de kabul etmiyor.

Diğer taraftan Nablus’ta faaliyet gösteren Kudüs Hukuki Destek Merkezi Müdürü Sahir Sarsur, aksi ispatlanmadıkça işgal rejiminin yargısız infazlarda bulunduğu şehitlerin organlarını çaldığını savunduklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarsur, “İşgal rejiminin kaçırıp elinde tuttuğu şehit cesetlerine müdahale edip organları çaldığı konusunda kanıtlar var. Bu konuda sicili bozuk. Dolayısıyla tarafsız üçüncü bir kurumun şehit cesetleri üzerinde otopsi yapması gerekiyor. Ancak bu şekilde sıfır noktada vurulup kaçırılan şehitlere ait organların çalınmadığına inanabiliriz” dedi.

Sarsur daha sonra şu çarpıcı bilgiyi paylaştı: “İşgal rejimi teslim ettiği şehitlerin aynı gece defnedilmelerini şart koşuyor. Bu durumda otopsi yapmak mümkün değil. Çünkü cesetler işgal rejiminde eksi seksen derecede donduruluyor. Çözülmesi için iki üç gün beklemek gerekiyor ki otopsi yapılabilsin. İşgalcinin bu şartta ısrar etmesi onun şehitlerin organlarını çaldığıyla ilgili şüpheleri güçlendiriyor. Ailelerin psikolojilerini bilen işgalci cesetleri askeri barikatlarda teslim edip anlamadıkları belgeleri de imzalatıyor. Buna uymayan aileler şayet otopsi yaparlarsa 15 bin Amerikan doları, geç defnederlerse de 5 bin Amerikan doları vermeye mecbur bırakılıyor.”

Siyonist işgal rejimi hâlâ 315 şehidin cesedini elinde bulunduruyor. Bunlardan 265’i 2015’den önce şehit olanlar, 50’si ise Kudüs İntifadası’nda şehit olanlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.