Siyonist İsrail Rejimi Kudüs Camilerinde Ezan Okunmasını Yasaklamaya Hazırlanıyor ​

  • 11 Mayıs 2018
  • 1.819 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejimi Kudüs Camilerinde Ezan Okunmasını Yasaklamaya Hazırlanıyor ​

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-2 Televizyonu, işgal polisinin ABD’nin büyükelçilik binasını Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağı 14 Mayıs Pazartesi günkü törene katılacak 800 kişinin ezan duymaması için Kudüs camilerinde ezan okunmasını yasaklayacağını duyurdu.

İşgal televizyonu, elçilik binasının taşınacağı ve Filistinlilerin Nekbe’yi anacakları gün için daha önce görülmemiş hazırlık ve çalışmaların yapıldığını belirtti.

Televizyon yayınladığı haberde, işgal rejiminin Kudüs Günü olarak ilan ettiği 14 Mayıs’ta ABD büyükelçiliğinin taşınacağı ve açılışının yapılacağı, Filistinlilerin de Nekbe’yi anacakları ve Ramazan ayının başlayacağı önümüzdeki haftanın çok zor bir hafta olacağını ifade etti.

ABD’nin büyükelçilik binasını taşıyacağı 14 Mayıs’taki tören için işgal polisinin etten duvar öreceği, helikopterlerle havadan güvenliği sağlayacağı basına yansıdı.

Filistin’deki sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleri, hareket ve örgütler Amerika’nın büyükelçilik binasını Kudüs’e taşımasını protesto etmek için 14 Mayıs’ta genel greve gidilmesi, her yerde protesto gösteri ve yürüyüşleri düzenlenmesi çağrısında bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.