Siyonist İsrail rejimi Kudüs’te Filistinlilere ait 132 evi tahrip etti

  • 10 Ocak 2018
  • 890 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail rejimi Kudüs’te Filistinlilere ait 132 evi tahrip etti

Filistin’de insan hakları bir kuruluş, terör rejimi İsrail’in geçen yıl Kudüs’te Filistinlilere ait 132 evi yıktığını bildirdi.

El’Kudüs insan hakları merkezi yayınladığı bildiride, sözkonusu yıkımdan dolayı yüzlerce Filistinlinin başka yerlere gitmek zorunda kaldığını bildirirken geçen yıl Batı Yaka’da Filistinlilere ait 900 hektarlık arazinin de siyonist rejim İsrail tarafından gasbedildiğini bildirdi.

Bu arada terör rejimi İsrail, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ırkçı “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının ardından Filistin topraklarındaki işgali pekiştirme yönündeki u ygulamalarına hız verdi.

ABD yönetiminin Kudüs kararını fırsat bilen İsrail Parlamentosu (Knesset), 2 Ocak’ta aldığı bir kararla işgal altındaki Doğu Kudüs dahil kutsal şehrin herhangi bir kısmından çekilmeyi onaylamak için parlamentoda en az üçte iki çoğunluk aranması şartı getirdi.

Irkçı rejim İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanı Yoav Galant, Trump’ın söz konusu kararından 3 hafta sonra “İsrail’in başkenti birleşik Kudüs’ün topraklarında konut inşa etme” adı altında 300 bin yeni konut planını açıkladı.

Galant, söz konusu planın Korsan İsrail hükümetinin daha önce açıkladığı ve işgal altındaki Doğu Kudüs’ün etrafında yer alan Yahudi yerleşim birimlerinin Kudüs’e bağlanmasını öngören “Büyük Kudüs” planının bir parçası olduğunu vurguladı.

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi Merkez Komitesi 1 Ocak 2018’de, işgal altındaki Filistin toprağı olan Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail’e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Öte yandan ırkçı İsrail hükümeti, 7 Ocak’ta “Filistin İçin İsrail’i Boykot Girişimi” olarak bilinen BDS Hareketi’ne destek verdikleri gerekçesiyle uluslararası 20 kuruluşun temsilcisinin ülkeye girişini yasakladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.