Siyonist İsrail Saldırısında Onlarca Filistinli Yaralandı

  • 18 Aralık 2018
  • 1.331 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Saldırısında Onlarca Filistinli Yaralandı

Terör rejimi İsrail güçlerinin Gazze’de deniz sahilinde ırkçı İsrail’i protesto eden göstericilere açtığı ateş sonucu onlarca Filistinli yaralandı.

Tesnim haber ajansına göre, İsrail güçleri, dün, Gazze’ye yönelik muhasarayı kırmak için İsrail’i protesto eden Filistinli göstericileri hedef aldı. Deniz muhasarasını kırmak için sahilde gösteri ve yürüyüş yapan Filistinlilere yönelik açılan ateş sonucunda onlarca Filistinli yaralandı.

Bu arada Filistin halkına karşı sindirme operasyonlarını sürdüren işgal güçleri dün Batı Yaka’nın değişik yerlerine düzenlediği baskın ve aramalarda aralarında çocuk ve eski esir olmak üzere 19 kişiyi gözaltına aldı.

Kudüs’teki Şufat Mülteci Kampı’na giren işgal güçleri de arama yaptıkları bir evde bulunan Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

Öte yandan Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdullatif El-Kanu’, işgalcinin feda eylemleri yapanların evlerini yıkması ve ailelerini de sürgünle tehdit etmesinin Siyonistlerin iflas ettiklerinin işareti olduğunu söyledi.

El-Kanu’ konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, bu tutum ve açıklamaların Siyonist liderlerin yaşadıkları acziyeti ve psikolojik yıkımı yansıttığını belirterek, işgalcinin bu menfur cinayetlerle Batı Yaka’nın devrimci gençliğini engelleyemeyeceğini, ailelerine yaptığı zulmün bedelini ödeyeceğini ifade etti.

İşgalcinin Eşref Nealive’nin evini yıkmasına bir tepki de İslamî Cihad Hareketi’nden geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan İslamî Cihad Hareketi, işgalcinin mücahitlerin evlerini yıkma politikasının başarısızlıkla sonuçlanacağını ifade etti.

İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde şehit Eşref Nealive’nin Tulkerem’in Şuveyke semtindeki evini yıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.