Siyonist İsrail Savcılığından Mescidi Aksa’da Tekbir Yasağı Talebi

  • 27 Aralık 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Savcılığından Mescidi Aksa’da Tekbir Yasağı Talebi

Siyonist işgal rejimi Müslümanların Mescidi Aksa’daki faaliyetlerine ve ibadet çabalarına yasaklar ve sınırlamalar getirmek için güvenlik mekanizmasının yanı sıra yargı organlarını da kullanmaya çalışıyor.

İşgal rejiminin savcılarından birisi, yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemeleri karşısında tekbir getirmesinden dolayı gözaltına alınan Filistinli gencin davasıyla ilgili soruşturmasında aynı zamanda bu kutsal mescitte tekbir getirilmesine yasak konmasını istedi. Savcı bu talebini, Mescidi Aksa’da yüksek sesle tekbir getirilmesinin tahrike yol açtığı iddiasına dayandırdı.

Avukat Remzi Kuteylat QPress haber ajansına konuyla ilgili yaptığı açıklamada savcının söz konusu talebinin son derece tehlikeli bir girişim olduğuna dikkat çekti. Av. Kuteylat açıklamasında Filistinli bir gencin Mescidi Aksa’ya işgalcilerin baskınları karşısında tekbir getirmesi sebebiyle sorguya çekilmesinin de tehlikeli bir gelişme olduğunu çünkü şimdiye kadar işgal yargısı tarafından yüksek sesle tekbir getirilmesine “suç” muamelesi yapılmadığını dile getirerek bu davayla tekbir getirilmesine de “suç” muamelesi yapma geleneğinin başlatılması mesajı verildiğine dikkat çekti.

Avukat açıklamasında, böyle bir dava açılmasıyla birlikte tekbire yasak getirilmesi uygulamasının başlatılması durumunda Filistinlilerin sırf Mescidi Aksa’da tekbir getirmelerinden ötürü, tahrike yol açma suçlamasıyla cezalandırmaya maruz kalacaklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.