Siyonist İsrail Savunma Bakanı Yaalon, Suriye’de Savaşan Teröristlere Destek Verdiklerini İtiraf Etti

  • 30 Haziran 2015
  • 948 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Savunma Bakanı Yaalon, Suriye’de Savaşan Teröristlere Destek Verdiklerini İtiraf Etti

İsrail’in uzun bir süredir Suriye’de savaşan teröristlere destek verdiği biliniyor, ancak resmi ağızlardan kabul görmüyordu. İlk kez üst düzey bir İsrailli yetkili, açık bir şekilde çetelere desteği itiraf etti.

Times of Israel‘den Raphael Ahren‘in haberine göre, Savunma Bakanı Moşe Ya’alon, Dürzi cemaatine çatışma dışında tutma karşılığında İsrail’in Suriye’deki çetelere yardım ettiğini söyledi.

Yardım için iki şart öne sürdüklerini söyleyen Ya’alon, bunları “sınıra çok yaklaşmamak” ve “Dürzilere dokunmamak” olarak sıraladı.

Ya’alon, “şartlar” arasında El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’ne üye olmayı saymadı. İsrail’in tedavi ettiği militanların önemli bir bölümünün Nusra Cephesi mensubu olduğu biliniyor.

Bakan, İsrail’in politikasının “Suriye’deki savaşa karışmama” olduğunu ileri sürerken, “hassas” davrandıklarını belirtti.

Ya’alon, geçtiğimiz hafta işgal atındaki topraklarda yaşayan Dürzilerin yaralı militan taşıyan bir ambulansın önünü kesmesi ve yaralı militanı öldürmesi ile başlayan olayları ise “sorumsuzca” olarak nitelendirdi.

Golan Tepeleri’nin İsrail tarafında yaşayan Dürziler, Nusra Cephesi öncülüğündeki grupların Dürzi köyü Hader’i kuşatması ve İsrail’in teröristlere yardım etmesi nedeniyle Tel Aviv’e büyük tepki duyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.