Siyonist İsrail Subayları ve İstihbarat Görevlileri Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 13 Mayıs 2015
  • 818 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Subayları ve İstihbarat Görevlileri Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yaklaşık 50 işgal subayı ve istihbarat görevlisi bu sabah (13 Mayıs Çarşamba) El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa bekçilerinden biri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 36 işgal subayının askeri elbiseleriyle Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdiğini ve işgal subaylarına 17 istihbarat görevlisinin eşlik ettiğini söyledi.

İşgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında 27 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci gruplarının da Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildiren bekçi, gruplardan birinin El-Mağaribe Kapısı’nı Es-Silsile Kapısı’na bağlayan “Kaçış Yolu”nu takip ettiğini bildirdi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa cemaatinin sabah erken saatlerden itibaren nöbet tuttuğu bildirildi.

Yahudi yerleşimciler işgal hükümetinin teşvikiyle ve işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken, işgal ordusu asker ve subayları ile işgal istihbaratı görevlileri de Mescid-i Aksa’ya düzenlenen ve “keşif gezisi” adı verilen baskınlara katılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.