Siyonist İsrail ve BAE, Yunanistan’daki askeri tatbikata katıldı

  • 21 Mart 2018
  • 1.033 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail ve BAE, Yunanistan’daki askeri tatbikata katıldı

Yunanistan Hava Kuvvetleri, ‘Iniochos’ (Dizgin) 2018 tatbikatına ev sahipliği yaparken İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de sözkonusu tatbikata katıldığı bildirildi.

Sözkonusu tatbikata ABD, İtalya, İngiltere ve Kıbrıs Rum yönetimi gibi ülkeler katılıyor. Bu arada tatbikata ırkçı İsrail rejimi ve BAE’nin de Yunanistan’da böyle bir tatbikata ilk kez katıldıkları bildirildi.

Bu arada siyonist İsrail basını, İsrail ve BAE arasındaki ilişkilerin taraflar arasındaki askeri ilişkilerden dolayı daha da güçlendiğini yazdı.

Siyonist İsrail savaş bakanı da daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ve BAE’ni iki güçlü dost olarak nitelemişti.

Andravida Hava Üssü’ndeki tatbikata, toplam 70 uçak ve helikopterin yer aldığı tatbikat için üsse binin üzerinde yabancı askerin geldiği bildiriliyor.

Tatbikata İsrail de sonradan katılırken, Mısır Hava Kuvvetleri gözlemci olarak Andravida’da. Atina FIR Hattı boyunca yapılacak tatbikat, çok yönlü tehdit ve savaş ortamında verilecek eğitimle bölgedeki hava kuvvetlerinin hazırlığını artırmayı amaçlıyor.

(23 Mart’a kadar devam edecek tatbikatta Yunanistan’dan F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, Mirage 2000, EMB-145H AEW&C, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin F-15’leri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin MIRAGE 2000-9, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Eurofighter Typhoon FGR4, İtalyanların Tornado ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin ise AW139 helikopterleri katılıyor.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.