Siyonist İsrail Yönetimi El Ağvar Bölgesinde Filistinli Aileleri Evlerini Terk Etmeye Zorluyor…

  • 09 Ocak 2015
  • 1.001 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Yönetimi El Ağvar Bölgesinde Filistinli Aileleri Evlerini Terk Etmeye Zorluyor…

Siyonist işgal yönetimi Filistin’in el-Ağvar bölgesinde, Tubas şehrinin yakınında yer alan Vadi Bezik’te birçok Filistinli aileye bugün (9 Ocak Cuma), gelecek hafta evlerini terk etmeleri üzere ihtar verdi. Evlerini terk etmeleri istenen ailelere hava şartlarını göz önünde bulundurmadan bölgeden uzaklaşmaları gerektiği hatırlatıldı.

Bezik Birliği Başkanı Muhammed Harub yaptığı açıklamada işgalcilerin araçlarının Tubas dağlarındaki mezraları bastığını ve buralardaki ailelerden 12-20 Ocak arasındaki süre içinde bölgeyi terk etmelerini istediğini söyledi. Muhammed Harub, yapılan ihtarda işgalci askerlerin bu bölgelerde eğitim çalışmaları yapacağının söylendiğini ifade etti. İşgal güçlerinin daha önce de bu tür gerekçelere dayanarak birçok Filistinli aileyi mezralarını veya arazilerini terk etmeye zorladığına dikkat çekildi.

Yapılan açıklamaya göre söz konusu mezralardan uzaklaşması istenen 12 aile bulunuyor.

Bezik bölgesinde yaşayanların çoğunlukla 1948’de işgal edilmiş bölgeden gelen mülteciler olduğu dolayısıyla işgal rejimi tarafından buraya yerleşmelerinin ve doğal imkânlarından yararlanmalarının engellendiği ve askerî gerekçelerle uzaklaştırıldıkları ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.