Siyonist İsrail Zindanları Filistinli Esirlerin Bedenlerini Dağlayan Fırınlardır

  • 07 Ağustos 2015
  • 996 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Zindanları Filistinli Esirlerin Bedenlerini Dağlayan Fırınlardır

Bölgeyi kasıp kavuran sıcak hava dalgası, Siyonist işgal zindanlarında bulunan 6000 Filistinli erkek ve kadın esirin, özellikle çölde bulunan En-Nakab zindanındaki esirlerin sıkıntılarına sıkıntı katarken, psikolojik ve bedensel hastalıklara maruz kalmalarına yol açıyor.

Özgürlüğe kavuşan esirlerden Halid Savaliha, sıcak yaz aylarında esirlerin çok ciddi sıkıntılar çektiklerini belirterek, esirlerin sıcaklarla baş etmek için günde bir iki kez duş aldıklarını ancak bunun ciddi manada bir fayda sağlamadığını söyledi.

Birkaç gün önce salıverildiği Mecdu Cezaeviyle ilgili bilgi veren Savaliha, cezaevinin çok sıcak, rutubetli ve nemli olduğunu, esirlerin birçoğunda cilt hastalıklarının ortaya çıktığını, bu durum karşısında cezaevi idaresinin ise ihmalkârlık gösterdiğini ifade etti.

Toplu tecritlerin yapıldığı Hedarim Cezaevinde bulunan ve 54 müebbede mahkûm edilen komutan İbrahim Hamid ise eşine gönderdiği mektupta cezaevindeki durumu şöyle özetliyor: “İçerdeki duruma gelince, bir taraftan sıcaklar, diğer taraftan ise yüksek rutubet. Günde üç kez duş alıyoruz. Geceleri de dördündü kez duş almak istiyoruz, ancak duş alınan yerler dışarıda olduğu için bunu gerçekleştiremiyoruz.”

Kuşkusuz en fazla sıkıntı çekenler En-Nakab çölündeki zindanda bulunan esirlerdir. Sıcakların 40 dereceyi geçtiği bölgede esirler dayanılmaz sıkıntılarla karşı karşıya.

Bir taraftan sıcaklarla boğuşan esirler diğer taraftan, sıcaklar nedeniyle ortaya çıkan yılan ve haşerelerin tehdidi altında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.