Siyonist İsrail’den Filistinlilere saldırı

  • 03 Eylül 2016
  • 861 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’den Filistinlilere saldırı

Siyonist İsrail güçleri siyonist site projesini protesto eden Filistinlilere saldırdı ve bir çoğunu yaraladı.

Tesnim haber ajansının Filistin El’Yevm  haber kanalına dayanarak verdiği habere göre,  Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda  yer alan Kefer Kadum köyünde halk direnişini organize eden Murad Şetoy, terör rejimi İsrail askerlerinin göstericilere gözyaşartıcı gaz ve mermi kullandıklarını ve başta basın mensupları olmak üzere bir çok Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, ırkçı ayırım duvarı ile Yahudi yerleşim birimlerine karşı haftalık gösterilerini yapan belde halkını dağıtmak için bölgeye baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi kullanmaları sonucu bir gazeteci yaralanırken, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Cuma namazından sonra beldede yapılan gösteriye geniş katılım olurken, gençler 14 yıldır kapalı tutulan caddenin açılmasını, işgalin son bulmasını istediler.

Batı Yaka’nın birçok köy ve beldesinde yapılan barışçıl gösteriler işgal güçlerinin sert müdahalesine maruz kalıyor.

Kefer Kadum, Nebi Salih, Bel’in, Nalin gibi köylerde dışarıdan gelen aktivistlerin de katılımıyla her hafta Cuma namazından sonra barışçıl kitle gösterileri düzenleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.