Siyonist İsrail’den HAMAS hücresinin ele geçirildiği iddiası

  • 30 Mayıs 2016
  • 828 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’den HAMAS hücresinin ele geçirildiği iddiası

İşgal yönetimi, birkaç hafta önce Kudüs’te gerçekleştirilen, 19 işgalcinin yaralanmasına ve eylemci gencin şehit olmasına yol açan otobüs eyleminin arkasında İslami Direniş Hareketi (Hamas)’a bağlı bir hücre olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Sitesine göre, 18 Nisan’da Kudüs’te 12 nolu otobüste meydana gelen patlama, otobüsün yanmasına ve 19 işgalcinin yaralanmasına yol açmıştı. Eylemi gerçekleştiren Beytlahim vilayetindeki Ayide Mülteci Kampı sakinlerinden Abdulhamid Ebu Surur isimli Filistinli genç ağır yaralanmış ve daha sonra şehit olduğu ilan edilmişti.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinin haberine göre, işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı “Şabak”, Kudüs’te benzer bir dizi eylem gerçekleştirme hazırlığında olan hücre üyelerinin gözaltına alındığını öne sürdü.

Haberde, hücre üyelerinin Beytlahim vilayeti sakinlerinden olduğu ve Abdulhamid Ebu Surur’un yanında altı kişinin daha hücre üyesi olduğu, hücre üyelerinin bombalı araçlarla ve şehadet eylemcileriyle çeşitli eylemler gerçekleştirmeyi planladığı ifade edildi.

Hücre üyelerinin Abdulhamid Ebu Surur, Muhammed Sami Abdulhamid El-Izze, Muhammed İsa El-Berbari, Muhammed Mecdi Mustafa El-Izze, Ahmed Muhammed Meşayih, Ali Ahmed Uruc ve Said Usame Hermas olduğu belirtildi.

Hücre üyelerinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ramallah’ın batısındaki Ofer Cezaevi’nde başlanmasının beklendiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.