Siyonist İsrail’in Eshel ve Ramon Cezaevlerindeki Hasta Esirlerin Durumu Kötüleşti…

  • 04 Ocak 2015
  • 796 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in Eshel ve Ramon Cezaevlerindeki Hasta Esirlerin Durumu Kötüleşti…

Esir Kulübü, işgal rejimine ait Eshel ve Ramon cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlerden bazılarının sağlık durumunun kötüye gittiğini ve cezaevleri idaresinin hasta esirlere gerekli tedavi imkanını sunmadığını bildirdi.

Esir Kulübü, bugün (4 Ocak Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hasta esirlerin ihtiyaç duydukları muayene ve cerrahi operasyonlardan mahrum bırakıldıklarını, ayrıca ihmal sonucu tıbbi hatalara da maruz kaldıklarını açıkladı.

Selfit vilayeti sakinlerinden esir İzzeddin Zübeyde, kalp rahatsızlığı olduğunu ve kulüp avukatına acil olarak kalp ameliyatı için randevu beklediğini, Haziran ayında gözaltına alınmadan hemen önce ameliyat olması gerektiğini fakat gözaltına alınmasının ameliyatı geciktirdiğini söyledi.

El-Halil vilayeti sakinlerinden Mühenned Havamide ise kulüp avukatına cezaevi koşullarının sağlık durumunu daha da kötüleştirdiğini, platin olan elinin darp edildiğini ve platinin çıktığını, elini oynatamaz hale geldiğini ve ameliyat olmayı beklediğini açıkladı.

Gazze sakinlerinden esir Zamil Ebu Şeluf da gözaltında bulunduğu sırada tıbbi hataya maruz kaldığını, nabzının düzensiz hale geldiğini ve aşırı derecede kilo kaybettiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.