Siyonist İsrail’in kuruluşundan bu yana 100 bin Filistinli şehit edildi

  • 15 Mayıs 2019
  • 999 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in kuruluşundan bu yana 100 bin Filistinli şehit edildi

Filistin İstatistik Merkezi’nin Filistin topraklarının siyonistler tarafından işgalinin 71. yılı münasebetiyle yayınlanan haberde, ”bu süre içinde en az 100 bin Filislinin şehit edildiğine” yer verildi.

Habere göre, ayrıca  1967’den bu yana siyonist rejim yaklaşık 1 milyon Filistinliyi tutukladı.

Aynı haberde halihazırda 5700 Filistinlinin, terör rejimi zindanlarında esir tutulduğu, bunlardan 250’sinin çocuk ve 47’si kadın olduğu ifade edildi.

Sadece 2018 yılında 1000’den fazla çocuk ve 140 kadar kadın olmak üzere 6500 Filistinli İsrail güçleri tarafından tutuklandı.

Bu arada terör rejimi İsrail’in saldırılarından dolayı İsrail’in işgalindeki Filistin toprakları sakini 1 milyon 400 bin kişiden 800 bini  sorunlu olarak kendi topraklarından sürüldü ve  çoğu Batı Yaka, Gazze Şeridi ve Arap ülkelerine gitti.

15 Mayıs, Filistinlilerin “Büyük Felaket” günü. Zira Irkçı İsrail’in Filistin toprakları üzerine işgal devletini kurduğu 14 Mayıs’tan 24 saat sonrasında Filistin’in haritası değiştirildi, yüzbinlerce Filistinli evsiz, topraksız, vatansız, kimliksiz bırakıldı.

Irkçı İsrail’in sözde bağımsızlık ilanının ardından 48 Arap-İsrail savaşı patlak verdi. Bu süre içinde yüzlerce Filistinli katledildi, bugün Yafa, Hayfa ve diğer işgal kentleri o tarihlerde Filistin toprağıydı. Yüzbinlerce Filistinli evlerinden edildi, bu toprakları terk etmek zorunda kaldı.Evlerinden kovulan Filistinliler bugün Suriye, Lübnan ve Ürdün’deki mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor.

İşte Filistinliler ırkçı sözde İsrail Devletinin işgal edilen Filistin topraklarında kuruluşunu temsilen 14 Mayıs’ın bir gün sonrasını yani 15 Mayıs’ı felaket günü ilan etti. İlk felaket günü 1998 yılında anıldı.

1998’den bugüne kadar işgal edilen Filistin kentlerinde, Kudüs’te, Batı Şeria’da, Gazze Şeridinde, Lübnan’da, Suriye’de ve Ürdün’deki mülteci kamplarındaki yaklaşık 12 milyon Filistinli, 14 Mayıs 1948 sürecinde yaşanan trajediyi Felaket Günü etkinlikleriyle anıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.