Siyonist İsrail’in Suriye’de teröristlere desteği sürüyor

  • 11 Mart 2017
  • 1.295 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in Suriye’de teröristlere desteği sürüyor

Siyonist İsrail, Suriye toprakları içlerinde askeri operasyonlarının çerçevesini ve de bu siyasetlerinden Arap ülkelerinin kısmen bilgilerinin olduğunu bildirdi.

El’Alem kanalının haberine göre, siyonist rejim başbakanlık sözcüsü Ofir Gendelman, İsrail’in Suriye’de  askeri girişimleriyle ilgili hiç bir kısıtlamanın sözkonusu olmadığını belirterek, Arap ülkelerinin de bundan haberinin olduğunu söyledi.

Gendelman, İsrail’in, Lübnan Hizbullah hareketinin İran’ın stratejik silahlarını elde etmemesi için her türlü girişimde bulunacağını  zira İran’ın Golan Tepeleri’ndeki varlığının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gendelman, İsrail başbakanı Netanyahu’nun geçtiğimiz günlerde Moskova’da Rusya devlet başkanı ile görüşmesine işaretle bu görüşmede İran’ın Suriye’deki varlığının ele alındığını belirterek, Netenyahu’nun  Putin’den İsrail’in Golan’daki varlığının resmiyette tanımasını istediğini söyledi.

Bu arada Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dimitri Peskov da, yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye’nin güney batısında Golan Tepeleri’den Suriye hava sahasını çiğneyerek  Lübnan Hizbullah hareketi aleyhinde hava saldırıları düzenlemesini kabul ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirirken, bu bölgenin İsrail’in Lübnan Hizbullah mevzilerini yok etme için cirit attığı yerlere dönüşmemesi gerektiğini  söyledi.

Siyonist İsrail, Suriye’de ve Golan Tepeleri’nde teröristlere her türlü desteği verirken, bu zamana kadar  çok sayıda yaralı teröristin  tedavisi de  ırkçı İsrail’in işgalindeki Golan bölgesinde  yapılmıştı. Terör rejimi İsrail, Suriye topraklarının parçalanması amacıyla teröristlere her türlü desteği veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.