Siyonist İsrail’le Almanya ilişkilerindeki çarpıklık sırıtıyor

  • 05 Ekim 2018
  • 1.777 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’le Almanya ilişkilerindeki çarpıklık sırıtıyor

Almanya hem Benjamin Netanjahu’un şovenist stilinden rahatsız hem de iki devletli çözümün ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımısıyla nerdeyese ortadan kalkmış olmasından. İsrail’e karşı tarihi sorumlulukları olan Almanya bu sorunları dile getirmekten çekiniyor fakat iki ülke arasındaki sorunlar artık ciddi boyutlara ulaştı.

İSRAİL’İN TAVRINDAN MEMNUN

Die Zeit gazetesinde yer alan bir makaleye göre iki devletli çözüm önerisinin gündemde olduğu dönemlerde, Almanya’nın AB’de İsrail’e karşı eleştirilerin yaptırıma dönüşmesini engellediği belirtilirken, İsrail’in de Almanya’nın bu tavrından memnun kaldığı ancak iki devlet çözümünün filen ortadan kalkmasının İsrail ile Almanya arasında ciddi bir sorunun ortaya çıktığı ifade ediliyor.

ZİYARET ÖNCESİ PROVAKASYON

Almanya İsrail arasındaki bir diğer sorun da İran’a ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlar. Bu yaptırımlar İsrail tartından destekleniyor ancak bu durum başta Almanya olmak üzere AB’nin menfaatleri ile çelişiyor. İsrail’in AB ve Almanya tarafından finansal olarak desteklenen bir Filistinli köyünün yıkıp yerine Yahudi yerleşimcileri yerleştirmesi kararı da Almanlar tarafından ziyaret öncesinde bir provakasyon olarak nitelendiriliyor.

Almanya ile İsrail dönüşümlü olarak her yıl hükümetler bazında bir araya geliyor. Merkel’in son ziyaretinde sorunları ne kadar dile getirebileceği merakla bekleniyor. Die Zeit’da yer alana yorumda Merkel’in sorunlu konuları açıkça dile getirmesi talep ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.