Siyonist İsrailli Bakan’dan ‘Batı Şeria’nın işgal altında kalması’ çağrısı

  • 21 Mart 2018
  • 895 kez görüntülendi.
Siyonist İsrailli Bakan’dan ‘Batı Şeria’nın işgal altında kalması’ çağrısı

İsrailli Bakan Galant, Batı Şeria’nın işgal altında kalması ve buradaki yerleşim birimlerinin sağlamlaştırılması çağrısında bulundu.

İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanı Yoav Galant, Batı Şeria’nın işgal altında kalması ve buradaki yerleşim birimlerinin sağlamlaştırılması çağrısında bulundu.

İsrail radyosunun haberine göre Galant, İsrail’in Batı Şeria ile “Ağvar” adıyla bilinen Ürdün Vadisi’nin tümünü kontrol altında tutması ve buralardaki yerleşim birimlerini güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Batı Şeria’nın doğusundaki Ağvar bölgesine işaret eden Galant, “İsrail’in doğu sınırının korunması için Kudüs’ün doğusu müstahkem bir kaledir.” dedi.

Yahudi yerleşim birimlerinin güçlendirilmesi gerektiğini ileri süren İsrailli Bakan, söz konusu yerleşim birimlerinin geliştirilmesi için ayrılan fonların geçmiş hükümetlere göre kendi dönemlerinde iki kat arttığını vurguladı.

Son yıllarda Kudüs ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini yoğunlaştıran İsrail, bu konuda alınmış tüm BM kararlarını hiçe sayarak Filistinlilerin topraklarına el koymaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.