Siyonist Komutandan İtiraf: Hizbullah dünyadaki en güçlü organizasyon

  • 31 Mart 2015
  • 852 kez görüntülendi.
Siyonist Komutandan İtiraf: Hizbullah dünyadaki en güçlü organizasyon

Siyonist web sitesi ‘walla’ Hizbullah’ın askeri kapasitesi ve nasıl değiştiği ile ilgili ayrıntılı bir makale yayımladı. Makale, Hizbullah’ın yapısına ek olarak, gelecek savaşın yapısı, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah’ın şahsiyeti ve onun saygınlığı hakkında değerlendirmelerde bulunmakta.

Makaleye göre, İsrail Kara kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Guy Tzur, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın örgütünü dünyanın en güçlü örgütlerinden birisine dönüştürmeyi başardığına işaret ediyor.

Askeri İstihbarat Birimi’ndeki kaynaklar, Seyyid Nasrallah’ı sadece İslam ve güvenlik teorileri hakkında geniş bilgisi olan birisi olarak değil aynı zamanda ekonomi –ticaret ve küresel piyasa- alanında geniş bilgi sahibi ki, bununla Hizbullah’ı bütün dünyaya bilhassa Afrika ve Güney Amerika’ya yaymayı başaran kişi olarak tanımlıyor.

Guy Tzur ayrıca yüksek rütbeli İsrailli bir subayın, Seyyid Hasan Nasrallah’ın oğlu Hadi’nin şehadetiyle sonuçlanan saldırıdan Tel Aviv’in oldukça memnun kaldığını belirttiğini dile getirdi.

Buna mukabil, Seyyid Nasrallah ne üzüntü ile mağlup edilebildi ne de onda alenen bir keder göründü. Ayrıca, Nasrallah oğlunun naşını geri almak için sürekli bir çaba içinde de değildi… Guy Tzur’un alıntıladığı iddiaya göre bu “aşırılıkçı ideoloji” temeline dayanan dini bir örgütün sırrıdır.

Kara Kuvvetleri Komutanı bunlara ek olarak, Seyyid Nasrallah’ın İsrail’in haleti ruhiyesinin farkında olduğunu ekledi.

İntizar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.