Siyonist Maryo Gazetesi: Beşar Esad Kazandı

  • 05 Eylül 2017
  • 1.226 kez görüntülendi.
Siyonist Maryo Gazetesi: Beşar Esad Kazandı

Siyonist rejimin İbranice yayınlanan Maryo gazetesi şöyle yazdı: Beşar Esad kazandı ve IŞİD tam anlamıyla kaybetti ve ömrü sona erdi.

Lübnan El Ahd Haber Ajansı bir haberinde, İbranice yayınlanan Maryo gazetesinin şöyle yazdığını bildirdi; Beşar Esad 2011 yılından bu zamana kadar hükümranlığını devam ettiren tek hakimdir. Tabii ki bu durum onun yanında yer alan Rusya, İran ve Hizbullah’ın yardımları ve işbirliği ile sağlandı. Ancak Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi diğer ülkeler kendisi ile savaşmıştı. Şu anda açıkça Beşar Esad’ın bu güç savaşını kazandığını ve zafer elde ettiğini söyleyebiliriz. Tabii ki önümüzdeki günlerde başka gelişmelerin yaşanması da mümkündür, ancak eğer Suriye’deki ve aynı zamanda Irak’ın Musul ve Telafer bölgelerindeki gelişmeleri takip eden uzmanlar doğru söylemişlerse, IŞİD’in tam anlamıyla yenilgiye uğradığını ve ömrünün sona erdiğini söylemek mümkün.

Bunun ardından Hizbullah ve Suriye ordusu Amerika’yı, IŞİD’den geriye kalan terör unsurlarını Deyr Ezzor’a ulaştırmak ile suçladı. Hizbullah ve Lübnan ordusu bu terör unsurlarını Suriye-Lübnan sınırından kovdular ve bu, Amerika’nın komutanlığında olduğu ittifak güçlerinin terörist kervanlarının Suriye-Irak sınırına doğru ilerlemelerine izin vermeyeceklerini söyledikleri bir zamanda gerçekleşti. Diğer taraftan Ürdün en kısa zamanda Suriye ile olan sınırını açacaktır. Umman daha önce de Irak’la olan sınırını açmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından İsrail’in, komşu ülkelerinde yaşanan diplomatik-güvenlik sarsıntıları karşısında elleri bağlı bir şekilde oturacağını beklemiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.