Siyonist Mısır Rejimi, Mısır Halkı Tarafından Protesto Ediliyor

  • 16 Nisan 2016
  • 947 kez görüntülendi.
Siyonist Mısır Rejimi, Mısır Halkı Tarafından Protesto Ediliyor

Mısır’ın Senafir ve Tiran adalarını Suudi Arabistan’a devretmesi Mısır’da protesto ediliyor.

Mısır İçişleri Bakanlığı, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a bırakılması kararının protesto edildiği eylemlerin, “meşruiyet dışına çıkma girişimi” olduğunu belirterek, eylemcilere “provokasyon” uyarısı yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızı meşruiyet dışına çıkma çağrılarına kapılmamaları ve provokasyona gelmemeleri konusunda uyarıyoruz. Vatanın istikrar ve güvenliği gereği kanunlar çerçevesinde tüm caydırıcı önlemler alınacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, vatandaşların milli konulardaki duyarlılıkları ile fikirlerini ifade etme haklarına saygı gösterildiği vurgusu yapıldı.

Suudi Arabistan ile Mısır arasında çizilen yeni deniz sınırı anlaşması gereği Sanafir ve Tiran adalarının Suudi Arabistan tarafında kalması nedeniyle Sosyalist Devrimciler Hareketi, 6 Nisan Hareketi ile Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi’nin de aralarında bulunduğu yönetim yanlısı ve karşıtı birçok kesim protesto çağrısı yapmıştı. Sosyal medyada başlatılan kampanyalarda, “Toprak Namustur Cuması” sloganının kullanıldığı eylemlerin, Tahrir Meydanı yakınlarındaki Talat Harb Meydanı’nda yapıldı.

Eski Suudi Arabistan Kralı Abdulaziz el-Suud, 1950 yılında Sanafir ve Tiran adalarının güvenliğinin sağlanması için Mısır’ın himayesine girmesini, Mısır yönetiminden talep etmişti. İki ada 66 yıldır Mısır’ın himayesindeydi.

Tiran Adası, Akabe Körfezi’ni Kızıldeniz’den ayıran Tiran Boğazı’nın girişinde yer alıyor. Sina Yarımadası’nın 6 kilometre doğusunda yer alan adanın yüz ölçümü 80 kilometrekare. Tiran Adası’nın hemen doğusunda yer alan Sanafir Adası’nın ise 33 kilometrekare büyüklüğünde olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.