Siyonist Netanyahu: Avrupa ABD’nin İran’a karşı yaptırımları karşısında durmaktan el çeksin

  • 04 Temmuz 2018
  • 1.675 kez görüntülendi.
Siyonist Netanyahu: Avrupa ABD’nin İran’a karşı yaptırımları karşısında durmaktan el çeksin

Irkçı İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik düşmanlığının devamında, Avrupa ülkelerinden Amerika’nın İran’a karşı yaptırımları karşısında muhalefet etmemelerini ve İran’a desteklerini kesmelerini istedi.

İran haber ajansına göre, terör rejimi başbakanı Netanyahu, iddiasında İran’ı terörizmle suçlayarak, ‘Avrupa İran’a destekten el çekmeliler’ dedi.

Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs tarihinde İran aleyhinde asılsız iddiaları tekrarlayarak nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yönelik 3 ve 6 aylık yaptırımlara yeniden başlanacağını açıklamıştı.

Trump’ın bu kararı ABD içinde ve uluslararası arenada büyük tepkilere neden olurken yalnızca siyonist İsrail, Suudi rejimi, Bahreyn ve BAE, Trump’ın açıklamasından hoşnut olduklarını bildirmişlerdi.

İngiltere,. Rusya, Fransa, Çin, Almanya ve Avrupa Birliği, nükleer anlaşmaya destek vereceklerini bildirerek Trump’a açıkça karşı çıktılar.

Netanyahu, bölgede Siyonist İsrail, Suudi rejimi ve Amerika destekli terör örgütlerine darbe indiren ve sözkonusu şer güçlerin komplolarını bozduğu için sürekli olarak İran İslam Cumhuriyeti’ni bölgenin sorunlarının bir parçası olarak göstermeye ve asılsız suçlamalarla İran’ın çehresini karalamaya çalışıyor.

Irak ve Suriye’de terörizme karşı mücadele veren İran İslam Cumhuriyeti, sözkonusu devletlerin resmi talebi üzerine bu ülkelere yalnızca danışmanlık hizmeti vermiştir. Ama İran’ın bu rolü, Amerika, ırkçı İsrail ve Suudi rejiminin öfkelerine neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.