Siyonist Netanyahu’dan Avrupalı liderlere “İran” telefonu

  • 07 Ocak 2018
  • 1.107 kez görüntülendi.
Siyonist Netanyahu’dan Avrupalı liderlere “İran” telefonu
Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bazı Avrupalı liderlerle gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, “İran’daki son gelişmeleri” ele aldığı bildirildi.

Sputnik’in haberine göre, Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bazı Avrupalı liderlerle gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, “İran’daki son gelişmeleri” ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, geçen Salı günü Netanyahu’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir telefon görüşmesi yaptığına vurgu yapılarak görüşmelerin konusunun İran’daki olaylar başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler olduğu aktarıldı.

Netanyahu’nun Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile Polonya Başbakanı Morawiecki’ye, ülkelerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıyan kararını eleştiren karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki oylamasında “çekimser” oy kullandıkları için teşekkür ettiği kaydedildi.

Açıklamada, görüşmelerin içeriğine ilişkin daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

ABD, desteğini göstermek amacıyla İran’daki protestoları dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) taşımıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye’nin İran’a yönelik dış müdahalelere karşı olduğunu vurgulayarak başka dünya ülkelerinin de İran’daki gösterilere dikkatli yaklaştığını ve ABD ile Siyonist Rejim haricinde bir ülkeden destek açıklamalarının gelmediğine dikkati çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.