Siyonist Netanyahu’nun Eski Danışmanı: İranla Savaş Kaçınılmaz

  • 19 Nisan 2018
  • 1.292 kez görüntülendi.
Siyonist Netanyahu’nun Eski Danışmanı: İranla Savaş Kaçınılmaz

Siyonist İsrailli Emekli General Yaakov Amidror, İran’ın, Suriye’de askeri alt yapı kurmaya devam etmesi halinde İran’la savaşmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Amidror, İran’ın Hizbullah’ı destekleyerek Lübnan’da gücünü artırdığı gibi Suriye’de de gücünü artırmasından endişe duyduğunu belirtti.

Yediot Ahronot gazetesine konuşan İsrailli Emekli General Amidror, “İran’la yüzleşmek kaçınılmaz” dedi.

İran’ın, Suriye’de gücünü genişletmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Amidror, “ancak bir savaş çok karmaşık olacaktır. Her iki taraftan da çok sayıda kayıp olacaktır” ifadelerini kullandı.

İran’ın, İsrail’e patlayıcı yüklü bir İHA gönderdiğini vurgulayan Amidror, “Bu ne anlama geliyor? Neden kendimizi anlatmaya ihtiyaç duyuyoruz? İran, en iyi savaş araçlarını Suriye’ye taşıyor. Bu, koltuğunda güçlü bir şekilde oturan Esed’i savunmak için yapılmıyor” dedi.

Amidror, Siyonist İsrail yönetimini de ihtiyatlı olması konusunda uyardı. İsrail Askeri İstihbarat Araştırma Departmanının başkanlığını yapan Yaakov Amidror, bir dönem Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahuya’da ulusal güvenlik danışmanlığı yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.