Siyonist rejim Filistinli göçmenlere karşı kimyasal gazlar kullanıyor

  • 05 Nisan 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
Siyonist rejim Filistinli göçmenlere karşı kimyasal gazlar kullanıyor

Filistinli kaynaklar, siyonist İsrail rejiminin, “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne katılan Filistinlileri dağıtmak için kimyasal zehirli gazlardan yararlandığını bildirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezinin verdiği habere göre Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Heyetine bağlı sağlık komitesi üyesi Cihad Şeyh İyd, er-Risale Net internet sitesine verdiği demeçte, siyonist rejimin Filistinli göstericileri dağıtmak için kullandığı zehirli gazların insan sağlığı üzerinde çok tehlikeli ve korkunç etkileri olduğunu ve insanın sinir sistemini çökerttiğini bildirdi.

Öte yandan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri altıncı gününde de işgal güçlerinin dün (4 Nisan Çarşamba) akşam saatlerinde etkinliğe katılanlara saldırısı sonucu altı Filistinli yaralandı.

Gazze Şeridi’ndeki hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün hastanelere altı yaralı geldi. Yaralıların çoğunun işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan etkilenenler olduğu ve Gazze kentinin doğusunda bir kişinin mermiyle yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, Filistinli onlarca gencin Rafah’ın doğusunda Han Yunus’a bağlı Huzaa beldesinde, El-Bureyc Kampı’nda, Gazze’nin Eş-Şucaiyye Mahallesi’nde ve Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’da kurulu dönüş kampları yakınlarında sınır bölgelerinde gösteri yaptığını söyledi.

Gösterici gençlerin otomobil lastikleri yaktığı ve Filistin bayrakları taşıdığı, işgal güçlerini taşlamaya çalıştığı bildirildi.

İşgal güçlerinin gösterilere katılan gençlere ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı ifade edildi.

Bu arada, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin düzenlendiği alanlarda da yüzlerce Filistinlinin katılımıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği, bugünün en dikkat çekici etkinliğinin Rafah’taki dönüş kampında gerçekleştirilen en uzun okuma zinciri olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.