Siyonist Rejimden Kudüs’ün Silvan Beldesinde 10 Ev ve İşyerine Yıkım Kararı

  • 28 Kasım 2015
  • 919 kez görüntülendi.
Siyonist Rejimden Kudüs’ün Silvan Beldesinde 10 Ev ve İşyerine Yıkım Kararı

İşgal güçleriyle işgal belediyesine bağlı yıkım ekipleri işgal altındaki Kudüs’ün Silvan beldesini basıp birkaç aileye ruhsatları olmadıkları gerekçesiyle ev ve işyerlerinin yıkılacağına dair tebligat yaptı.

Silvan’da faaliyet gösteren Vadi Hulve Enformasyon Merkezi konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, işgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin Sınır Muhafızları’yla polislerin eşliğinde Silvan beldesindeki El-Bustan ve Bi’ri Eyyub mahallelerine gelip, yolların ve bazı binaların resimlerini çektiklerini ve ölçü aldıklarını, ardından Avde, Er-Recbi, Ebu Şafi, Bedran ve Zeytun ailelerine ait 7 ev için yıkım tebligatlarını teslim ettiklerini belirtti.

Açıklamada işgal belediyesine bağlı ekiplerin yıllardır bölgede duran bir duvarla, bir yakıt istasyonunun ve ticari işletmenin de yıkılması kararını tebliğ ettiği hatırlatılarak, yıkılan evlerde çoğu çocuk 60 kişinin kaldığı, buraların yıkılmasıyla bu insanların kışın kapıda olduğu şu günlerde dışarıda kalacakları ifade edildi.

İşgal rejimi Filistinlilerin yeni ev yapmalarına izin vermezken, artan nüfus karşısında çaresiz kalan Filistinlilerden evlerine ek oda yapan veya üstüne kat yapanların evleri kısa bir süre sonra yıkılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.