Siyonist rejime karşı mücadelede, İran tek umuttur

  • 01 Nisan 2017
  • 1.212 kez görüntülendi.
Siyonist rejime karşı mücadelede, İran tek umuttur

Tunus cumhurbaşkanı, İran İslami irşad ve kültür bakanını kabulünde, siyonist rejime karşı mücadelede İran’ın tek umut olduğuna işaretle, siyonist rejim İsrail’in İran’ın bölgedeki asıl düşmanı olduğunu belirterek, tüm müslüman ve Arap ülkelerin İran’ın yanında yer almalarını umut etti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Tunus cumuhrbaşkanı “Baci Gaid el-Sebsi” dün İran İslami irşad ve kültür bakanı “Seyid Rıza Salihi Emiri” ile görüşmede, siyonist rejim ve destekçilerinin İran’ı yalnızlaştırmaya çalıştığını fakat İslam cumhuriyetinin başarı ile bölge siyasetinin zirvesinde yer aldığını belirtti.

İran’ın zengin kültürel mirasına sahip bir ülke olduğunu ve bu yüzden bölgede kendi rolünü ifa etmesi gerektiğini belirten El-Sebsi, İran’ın bölgedeki başarılı varlığını sürdürmesi zaruretine işaretle, Tunus’un da bağımsız bir ülke olarak İran ile ikili ilişkileri geliştirmek için başka ülkelerin etkisi altında kalmayacağını söyledi.

yapılan görüşmede İran İslami irşad ve kültür bakanı da ikili ekonomi, ticari ve yatırım alanlarında yaşanan ilerlemelere ilaveten ikili kültürel ilişkilerin de gelişmesini olumlu karşıladı.

Salihi Emiri bölge şartlarının Irak ve Suriye’de yaşananların ardından değiştiğini belirterek,” Eğer İran terörizme karşı girişimde bulunmasaydı günümüzde teröristler Bağdat ve Şam’da olacaklardı  ve terörizm virüsü de tüm ülkelere bulaşmış olacaktı” dedi.

İran İslami irşad bakanlığı ve Tunus kültür bakanlığını terörizme karşı kültürel bir akımın oluşması için öncü olmaları önerisinde bulunan Salihi Emiri, terörizm ile mücadelede bölge ülkelerinin İran ile işbirliği yapmadıklarını fakat Tunus’un terörizm tehlikesinin ciddi olduğunu kavrayan ülkelerden olduğunu sözlerine ekledi.

İran İslami irşad bakanı Cezayir ve Tunus kültür bakanlarının daveti üzerine pazartesi günü bu iki ülkeye ziyaretine başladı. Ziyaret kapsamında sinemanın da aralarında bulunduğu kültürel ve sanatsal işbirliği anlaşmaları imzalanacaktır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.