Siyonist rejimin Kudüs tarihini yeni tahrif çalışması

  • 30 Mayıs 2016
  • 788 kez görüntülendi.
Siyonist rejimin Kudüs tarihini yeni tahrif çalışması

Siyonist rejim işgal edilen Kudüs şerifin tarihini tahrif siyasetlerinin devamında, tarihi kentin arkeolojik eserlerini değiştirme çalışmalarına yeni boyutlar kazandırdı.

Kudüs kenti Ortodoks Hıristiyanların Başpiskoposu “Ataullah Hana” Siyonistlerin Kudüs kentindeki faaliyetlerinin siyasi içerikli tehlikeli eylemler olduğuna işaretle, İsrail’in Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin arsalarına el koyarak Filistinlilerin hüviyetini ana vatanlarında tehdit ettiğini söyledi.

İsrail’in “İkinci Kudüs” adlı yeni projesi, işgal edilen Kudüs tarihini tahrif için yeni bir çalışmadır. Siyonist rejim Filistin’de kuruluşunu haklı çıkartmak hedefi ile tarihi “Davut kentini” bulma bahanesi ile işgal edilen Kudüs’te, kazılar yaparak, yeraltı bir kent kurmakta. İşgal rejimi son günlerde Kudüs kenti altında tarihi ve kaç bin yıllık tarihi bir kent hakkında kısa bir video yayınladı. Filmde işgal edilen Kudüs kenti altında yapılan kazılar gösterilirken, Beyt-ul Mukaddes’in altında İkinci Kudüs’ün olduğu iddia ediliyor. Bu sahte kanıtlar, Siyonist rejimin 68 yıllık Filistin işgalini haklı çıkartmak için hazırlanmıştır. Sahte rejim söz konusu projede Kudüs kentin altında kazılarla, tamamen Yahudi özellikleri taşıyan yer altı bir kent inşa ederek, “İsrail”in kurulması için Siyonistlerin hakkaniyet belgesi olarak sunmak ve Filistin tarihi ve hüviyetini tekzip etmeye çalışıyor.

Atlas Siyonist araştırma merkezince sunulan filmlerde, Kudüs ve Mescit-ul Aksa altında kazılar, ayrıca Mescit-ul Aksa’nın kolonları ve temellerine yakın kazılan tünellerin genişliği gösteriliyor ki her iki tünel de tarihi “ağlama” duvarına ulaşıyor. Kudüs tarihinin tahrif edilmesi ve sahte Yahudi tarihi rivayetlerin yayılması, ayrıca yapılan kazılarla Mescit-ul Aksa’nın tahrip tehlikesi ise, Siyonist yetkililerin en eski projelerindendir.

İsrail rejimi kabineleri her zaman işgal edilen toprakların coğrafi ve nüfus yapısını değiştirmeye öncelik vermiştir. Bu siyaseti de Kudüs ve Filistin tarihi eserlerini tahrip, tarihi sahtekârlık ayrıca işgal siteleri inşaatı ile Siyonistleri yerleştirip Filistinlileri kentlerinden ihraç etmekle yürütmekte.

Siyonist rejim 1963-1967 yılları arasında sahte tarihi rivayetlerini ispatlamak için çeşitli ülkelerin arkeologlarını işe aldı, fakat çalışmaların sonuçsuz kalması nedeni ile orduyu, işgal edilen Beyt-ul Mukaddes’te kazı kazmakla görevlendirdi.

Şimdi de “ikinci Kudüs” projesi, bu siyasetlerin devamıdır. Filistinli yetkililer Siyonist rejimin işgal edilen Kudüs’te Siyonistlerin yayılmacı siyasetlerine itiraz amacı ile UNESCO’dan Beyt-ul Mukaddes’teki kazı filmlerini izleyerek, geç kalınmadan “ikinci Kudüs” dosyasını uluslararası mahkeme ve kuruluşlara taşımasını istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.