Siyonist Rejimin Mahkemesi Kudüs Milletvekili Muhammed Ebu Tayr’a 25 Ay Hapis Ve 18 Bin Şikel Para Cezası Verdi…

  • 11 Aralık 2014
  • 812 kez görüntülendi.
Siyonist Rejimin Mahkemesi Kudüs Milletvekili Muhammed Ebu Tayr’a  25 Ay Hapis Ve 18 Bin Şikel Para Cezası Verdi…

Siyonist işgal rejiminin Ofer Mahkemesi tarafından bugün (11 Aralık Perşembe) açıklanan kararla Filistin parlamentosunun Kudüs milletvekili ve Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) parlamento kanadı Değişim ve Islah grubunun üyesi Muhammed Ebu Tayr’a 25 ay hapis 18 bin şikel (10 bin 350 lira) para cezası verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin Islah ve Değişim Grubu’nun basın bürosundan aldığı bilgiye göre işgal mahkemesinin söz konusu kararı 63 yaşındaki Muhammed Mahmud Ebu Tayr hakkındaki mahkûmiyet kararının 18 ay idarî tutuklu olarak hapiste tutulmasından sonra verdiğine ve söz konusu sürenin tamamını idarî tutukluluğa saydığına dikkat çekti. İşgal rejiminin Filistinlilere mahsus olarak uyguladığı idarî tutukluluk ise herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın hatta bir suçlamaya istinaden dava açılmasına gerek duyulmadan sürdürülüyor.

İşgal güçleri Ebu Tayr’ı kendi memleketi olan Kudüs’ten sürgün ettikten sonra kaldığı evde 2 Temmuz 2013 tarihinde gözaltına almışlardı. Ebu Tayr’ın Kudüs’ten sürgün edilmesi ise beş ay tutukluluk halinden sonra 8 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilmişti.

1951 Kudüs doğumlu olan Muhammed Ebu Tayr 2006 seçimlerinde Filistin parlamentosuna Kudüs dairesinden milletvekili seçilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.