Siyonist Savaş Bakanı: İntifadanın duracağına dair bir işaret göremiyoruz

  • 28 Kasım 2015
  • 829 kez görüntülendi.
Siyonist Savaş Bakanı: İntifadanın duracağına dair bir işaret göremiyoruz

Siyonist Savaş Bakanı Moşe Yaalon Ekim ayı başında patlak veren Kudüs İntifadası’nın güçlü bir şekilde devam ettiğini itiraf ederek bunun duracağına dair ufukta bir işaret göremediklerini söyledi.

İşgal radyosuna verdiği demeçte Siyonist yetkili, bu dozdaki bir şiddetin birkaç hafta daha devam edeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Güvenlik noktasında yeni bir şiddet dalgasını uzak bir ihtimal olarak görmediklerini hatırlatarak, bu durumun birçok senaryoyu masaya yatırmayı zorunlu kıldığını ifade eden Siyonist Bakan, daha önce yaptıkları gibi gerginliğin kökünü kazımak ve üstesinden gelmek için caydırıcı güç kullanmak gerektiğini iddia etti.

Geçen Ekim ayı başında başlayan Kudüs İntifadası’nda şimdiye kadar 103 Filistinli şehit olurken, çoğu asker ve polis 23 Siyonist de hayatını kaybetti.

Devasa ordu ve istihbaratıyla intifadayı bastırmaktan aciz kalan işgal rejimi her gün yeni kurbanlar veriyor. Bıçaklı ve araçlı eylemler yapan Filistinlilerin oluşturduğu korku ve panik ise işgalci İsrail toplumunu derinden sarsıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.